Ons verhaal

Reban is opgericht in 2011 met een missie om in de bedrijfshulpverleningswereld een nieuw trainingsmodel neer te zetten. De oprichter René Aldewereld ontwikkelde incompany-trainingen. Deze trainingen zijn gericht op de locale risico’s en gevaren. Zodoende werden de BHV-ers getraind om in hun eigen omgeving de vaardigheden en middelen te gebruiken die toereikend zijn. En uiteraard zorgt een ontruimingsoefening in je eigen omgeving ervoor dat alle medewerkers weten wat te doen zodra er ontruimd moet worden.

In 2021 publiceerde René zijn boek Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen, daarna richtte hij zich volledig op het herontwikkelen van de BHV-trainingen.
Door de wetgeving en belangen van het bedrijf naast elkaar neer te leggen, wordt een zeer efficiënte training neergezet. Door het analyseren van de RI&E en alleen de relevante onderwerpen te behandelen, wordt een beter rendement gehaald uit een kortere maar effectievere training.

Coach René
Coach René creëert, vanuit zijn brede kennis opgedaan bij de Brandweer, Ambulance en Slachtofferhulp, rust en een veilige omgeving. Zijn discipline en drijfveer komen voort uit zijn lange sportcarrière. Hij is begonnen als Atleet en heeft op het podium gestaan bij de Jeugd Olympische Spelen. Daarna heeft hij gedurende 20 jaar meerdere Oosterse vechtsporten beoefend zoals Karate, Judo en Ji Jutsu. Door zijn liefde voor het Verre Oosten heeft hij een jaar in Japan gewoond en getraind waar hij zich ook ontwikkelde in Shiatsu, Reiki en ontspanningsmassage.  In 2021 heeft zijn passie voor sport geleid tot het behalen van de eerste prijs bij de Crossfit Open '21 in zijn leeftijdscategorie.