Boek bestellen

Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen

Maar het op één na beste moment om dit boek te lezen is nu. Want je weet nooit wat je nog gaat meemaken en dan is het goed om voorbereid te zijn” 

Welke hulpverlening is nodig na een aangrijpende gebeurtenis? Wat betekent dat voor een slachtoffer? Hoe werken de hersenen en hoe verwerken ze een traumatische ervaring?

Aan de hand van jarenlange ervaring van René (oprichter van Reban) wordt helder uiteengezet wat trauma’s en stress na een schokkende gebeurtenis bij een mens teweegbrengen. Vanuit zijn werk bij de brandweer, ambulancedienst en slachtofferhulp, laat de auteur door middel van verhalen zien wat de impact is op slachtoffers, maar ook op hulpverleners na een traumatische ervaring. Aan de orde komen onder andere de crash bij Turkish Airlines, de brand in het cellencomplex op Schiphol en een aantal dossiers van Slachtofferhulp Nederland. 
Een handzaam en praktisch boekje voor hulpverleners en iedereen die te maken krijgt met slachtoffers van een ingrijpende gebeurtenis of misdrijf.

Voorwoord geschreven door Ed. Ed Oomes werkt vanaf 1991 in het veld van veiligheid- en crisismanagement. Ten tijde van de cellenbrand en de Poldercrash was hij commandant van brandweer Schiphol: 
“Het is René namelijk gelukt om een goede verbinding te leggen tussen de wat weerbarstige theorie over menselijk gedrag en de praktijk van schokkende gebeurtenissen”

Het boek Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen is voor € 19,95 te bestellen bij Bol.com en via onderstaande mail met het doorgeven van naam, adres, postcode, woonplaats en mobiel telefoonnummer.
info@reban.nl