Lezingen

Boek mij voor een lezing over trauma & stress

Omdat je met preventie veel stress voor kunt zijn

Trauma en stress doen veel met een mens. Je oude overlevingsstrategieën gaan aan en je gaat compleet anders reageren. Dat verklaart bijvoorbeeld waarom mensen in een schokkende situatie vechten, vluchten of bevriezen. Wat doet trauma met je? Hoe werkt stress? Hoe ga je goed om met zeer stressvolle situaties? En hoe help je medewerkers die iets schokkends hebben meegemaakt? Als stress-expert verzorg ik lezingen bij bedrijven, stichtingen en hulpverleningsinstanties om jullie meer te leren over de werking van trauma en stress.

Mensen zijn veerkrachtig. Trauma en stress zetten je vast. Maar zelfs dán is er beweging mogelijk

Voor wie trauma en stress beter wil leren begrijpen

Iedereen krijgt te maken met schokkende gebeurtenissen. Denk aan een ongeval, een brand of het verlies van een dierbare. Hoe kun je een medewerker na een schokkende gebeurtenis steunen en diegene zich écht begrepen laten voelen? Hoe bied je de juiste nazorg voor medewerkers in hoogrisicoberoepen? Welke impact heeft stress op personeel? Op al die onderwerpen ga ik in mijn lezingen in.

Ik leer mensen op een andere manier te kijken naar stress en trauma. Met interactieve lezingen laat ik je zien hoe stress precies werkt. Niet met droge theorie, maar met praktische oefeningen en waargebeurde verhalen uit mijn werk.

Deze lezingen verzorg ik voor iedereen die in zijn omgeving of vanuit zichzelf met trauma te maken (kan) krijgen. Denk aan hr-personeel, BHV-teams en managers die veel met mensen werken. Maar ook aan mensen die vanuit hun werk schokkende gebeurtenissen meemaken, zoals de brandweer, ambulance, opvangteams en personeel van huisartsenposten.

Een lezing over trauma en stress – op jouw organisatie afgestemd

Mijn lezingen stem ik altijd af op het publiek, op je behoeften en op jouw organisatie. Zo kan ik aan mensen in hoogrisicoberoepen, zoals het nazorgteam en eerstelijnshulpverleners, meer vertellen over omgaan met eigen stress en trauma na een gebeurtenis. Managers en coaches kan ik leren om anderen te begeleiden die iets heftigs hebben meegemaakt. En voor mensen die zelf iets schokkends hebben meegemaakt, is het waardevol om te weten hoe dit nawerkt. Ook daar kan ik uitgebreid op ingaan vanuit mijn werk als stresscoach.

Neem contact met me op. Dan bespreek ik graag met je wat jouw behoeften zijn en hoe ik daar een passende lezing voor kan ontwikkelen.

{

Wat zeggen anderen?

“René was in staat om zich onmiddellijk af te stemmen op mijn persoonlijke missie en om validatie, erkenning en inspiratie te bieden tijdens een aantal interacties gedurende het foundation coachingsprogramma. Als gevolg daarvan voelde ik me meer verheven en helder over mijn eigen missie en doel. Ik kan René ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een zeer intuïtieve, gemakkelijk te verbinden gids of mentor.”

Bo-Iris Bergevoet

Over René: BHV-trainer, stresscoach en spreker

Z

Mijn naam is René Aldewereld. Stresscoach, spreker en ervaringsdeskundige

 Als stresscoach, BHV-trainer en hulpverlener weet ik maar al te goed wat stress en trauma met mensen doet. Al meer dan 21 jaar werk ik bij Brandweer Schiphol, waar ik onder andere de crash van Turkish Airlines en de brand in het Schiphol-cellencomplex heb meegemaakt. Daarnaast heb ik lange tijd gewerkt voor Slachtofferhulp en op de ambulance. Bij Slachtofferhulp draaide ik regelmatig piketdienst in het 24-uurs opvangteam in Amsterdam.

Z

In mijn werk heb ik zelf ervaren dat iedereen anders reageert in stress-situaties

Tien jaar lang dook ik volledig in de werking van stress en trauma in de hersenen. Ik las talloze boeken, verdiepte me in PhD-studies en bezocht congressen. Dat leidde in 2021 tot mijn boek Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen. Mijn kennis gecombineerd met mijn eigen ervaringen als hulpverlener, als topsporter en als mens zet ik in om inspirerende lezingen te geven over dit belangrijke onderwerp.

Daarbij staat voor mij één ding centraal: laten zien hoe veerkrachtig mensen zijn. Zelfs na een heftige gebeurtenis. Je zult merken dat iedereen in beweging kan komen, als je je eigen veerkracht en weerbaarheid maar op de juiste manier inzet.

Ook lezingen over passende nazorg bij stress en trauma

Specifiek kan ik lezingen verzorgen over nazorg na een stressvolle gebeurtenis. In de 20 jaar dat ik nu BHV- en reanimatietrainingen geef, heb ik ervaren dat hulpverleners zich in hun werk niet altijd gezien en gehoord voelden. Ook niet altijd door de aanwezige nazorgteams.

Graag ga ik in mijn lezingen dichter bij de mens staan om jou te leren hoe je passende hulpverlening en nazorg biedt. Dat doe ik op basis van mijn eigen tienjarige onderzoek naar de werking van de hersenen tijdens én na een heftige gebeurtenis. Ook breng ik eigen opvanggesprekken met slachtoffers en betrokkenen in om het concreet te maken. Zo krijg je concrete handvatten en meer inzicht, waardoor je anderen (nog) beter kan helpen.

Graag ga ik in mijn lezingen dichter bij de mens staan om jou te leren hoe je passende hulpverlening en nazorg biedt

Wat levert een lezing op?

Na de lezingen…

  • …weet je wat er met je gebeurt als je bij een schokkende gebeurtenis betrokken raakt.
  • …heb je zelf ervaren hoe stress werkt, waardoor je het beter kunt herkennen, erkennen en tegengaan.
  • …heb je op een leuke en interactieve manier veel geleerd wat door de praktische insteek ook echt blijft hangen.
  • …ben je daardoor weerbaarder en veerkrachtiger als je met zo’n situatie te maken krijgt. Op het werk én privé.
  • …weet je beter hoe je kunt omgaan met mensen die iets schokkends hebben meegemaakt.
  • …kun je passende nazorg bieden aan medewerkers, slachtoffers en anderen die dat na een heftige gebeurtenis nodig hebben.

Meer weten over de mogelijkheden?

Ben je geïnteresseerd in een lezing over trauma en/of stress? Ik deel mijn kennis, ervaring en tips heel graag met jouw organisatie. Ik denk met alle plezier mee wat passend is voor jouw behoefte. Neem contact met me op!

Laten we kennismaken

Wil jij afkomen van blokkades, stress en trauma’s? Of wil je leren hoe je anderen tijdens of na schokkende gebeurtenissen de juiste hulp verleent? Laat mij je helpen!

Plan een gratis eerste afspraak. Dan kijken we samen hoe ik jou kan helpen.