Coaching

Stresscoach: voor wie klaar is met stress, en klaar is om te LEVEN

Kom af van vastgeroeste patronen en blokkades

En van stress die je levenslust en energie opslokt. Als stresscoach en ervaringsdeskundige help ik jou om weer jezelf te zijn. Door naar de pijn toe te gaan, afscheid te nemen van aanhoudende stress en weer te luisteren naar wat jij echt nodig hebt. Hoe diep je ook zit, jij kunt veranderen. Laten we daar samen aan werken!

Hoe vast je ook zit, er is altijd ruimte voor beweging

Klaar met aanhoudende stress?

Heb je iets heftigs meegemaakt? Word je door je werk dagelijks blootgesteld aan schokkende gebeurtenissen? Zit je niet lekker in je vel door stressvolle situaties of een relatie of werkplek die beknellend voelt? Dan kun je aanhoudende stress ervaren.

Misschien herken je dit:

 • Je staat voortdurend aan en gaat gebukt onder stress. Thuis, op het werk en op andere levensgebieden.
 • Je bent jezelf niet meer. Je bent gespannen, humeurig, geïrriteerd en vermoeid.
 • Je voelt je vaak onbegrepen, omdat anderen niet hetzelfde hebben meegemaakt of er anders mee omgaan.
 • Je ervaart pijn van gebeurtenissen uit het verleden, die steeds opspelen.
 • Je loopt na een stressvolle tijd vast en weet de uitweg niet te vinden.
 • Je wilt heel graag veranderen. Maar hoe? Misschien heb je al eerder een coach of psycholoog ingeschakeld. Maar je lijkt niet verder te komen.
 • Je zit diep, maar je voelt: er is een uitweg. En je gunt het jezelf om die te vinden. Nu is het tijd voor jou!

 Wat als ik je zeg dat er altijd mogelijkheden zijn om te veranderen? Wat je ook hebt meegemaakt! Ik help je af van patronen die als een blok aan jouw been hangen. Als stresscoach en ervaringsdeskundige help ik jou om bij stress of na een heftige gebeurtenis jezelf terug te vinden.

{

Wat zeggen anderen?

Ik vind het prachtig dat ik als stresscoach al veel mensen heb mogen helpen richting een leven met minder stress en meer ruimte om zichzelf te zijn. Dit is wat cliënten over mij zeggen:

“René was in staat om zich onmiddellijk af te stemmen op mijn persoonlijke missie en om validatie, erkenning en inspiratie te bieden tijdens een aantal interacties gedurende het foundation coachingsprogramma. Als gevolg daarvan voelde ik me meer verheven en helder over mijn eigen missie en doel. Ik kan René ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een zeer intuïtieve, gemakkelijk te verbinden gids of mentor.”

Bo-Iris Bergevoet

“Ik heb René ervaren als een open, betrokken coach die je aanzet tot zelfreflectie om zo tot waardevolle inzichten te komen.”

Carolien van der Vleuten

“Ik heb prettige gesprekken gehad met René. Hij is vriendelijk en benaderbaar. Ik merkte in de gesprekken dat ik echt zonder oordeel benaderd werd. Dit zorgt bij mij voor een comfortabel en prettig gevoel om mijzelf kwetsbaar op te stellen. Ik zou een coachingstraject met René zeker iedereen aanraden. “

Mark van Santen

Wil jij….?

 • …nu echt een verandering bereiken?
 • …jezelf beter leren begrijpen om vandaaruit te veranderen?
 • …fysiek en mentaal fitter worden?
 • …je energie en talenten optimaal inzetten?
 • …leren omgaan met dat tetterende stemmetje in je hoofd?
 • …de controle terugkrijgen over je gedachten, gedrag, acties en resultaten?
 • …het allemaal anders gaan doen. Beter – voor jezelf vooral.

Dat kan!

Stress, angst en trauma kunnen je vastzetten. Maar wist je dat jij heel veerkrachtig bent en hieruit kunt komen? Laten we er samen voor gaan! 

Het doel: stressvrij jezelf mogen zijn

De sleutel om weer goed in je vel te zitten, is jezelf mogen zijn. Je diepgewortelde overtuigingen zorgen ervoor dat je alleen nog handelt vanuit wat je hebt aangeleerd, niet vanuit wat goed voelt voor jou.

Laten we samen korte metten maken met die alle-ballen-hooghouden. Je mag jezelf weer zijn, helemaal zoals je bent. Dus ook met je minder leuke kanten en vervelende gevoelens. Door dat toe te laten, kun je beter naar je gevoel leven. Je stopt gevoelens niet meer weg, maar bent ermee in contact.

Deze patronen doorzien en veranderen, kost tijd. Maar het start met één enkel gesprek. Laten we kennismaken om te zien hoe ik jou kan helpen.

Mijn missie is dat jij binnen je eigen kaders iets leert wat jouw leven kan veranderen

Jouw stressvrije leven begint met één telefoontje

Samen kijken we wat jij van mij als stresscoach nodig hebt om stappen te zetten. Soms is een enkel gesprek genoeg; soms gaan we een uitgebreider traject in.

Stresscoaching in 1-op-1-sessies

Eén op één gaan we met elkaar de diepte in. We kijken samen hoeveel sessies nodig zijn om resultaat te behalen. De sessies zijn helemaal op jou afgestemd.
Als de basis goed is en je wilt enkel van gedachten wisselen, dan plannen we één afspraak en gaan we daarin jouw probleem uitdiepen. Liggen de oorzaken dieper? Dan bespreken we samen het vervolg voor de stresscoaching.

Eerste hulp bij schokkende gebeurtenissen

Ik begeleid mensen na een schokkende gebeurtenis bij hun verwerking. Door mijn ervaring bij Slachtofferhulp, mijn boek Eerste hulp bij schokkende gebeurtenissen en mijn werk voor de brandweer en ambulance weet ik wat je meemaakt. Ik ben er om jou te helpen.We bespreken wat jij nodig hebt en gaan met gesprekken en oefeningen aan de slag. Zo krijg je handvatten om er op jouw manier mee om te gaan.

Nazorg, lezingen en workshops bij bedrijven

Krijgen je medewerkers heftige gebeurtenissen voor hun kiezen? Of wil je hen preventief kennis laten opdoen over stress, burn-out en stressklachten?

Als stress-deskundige bied ik hulp bij nazorg na een heftige gebeurtenis én geef ik lezingen over stress.

Ik vertel jullie meer over de werking van stress en kan zowel groepen als individuen begeleiden.

Over René: BHV-trainer, stresscoach en spreker

Z

Mijn naam is René Aldewereld. Stresscoach, spreker en ervaringsdeskundige

Mensen helpen loopt als een rode draad door mijn leven. Jarenlang werkte ik voor Slachtofferhulp en op de ambulance. Daarnaast ben ik al meer dan 21 jaar werkzaam bij Brandweer Schiphol. Daar heb ik ervaren wat trauma en stress met mensen doet. Ook weet ik uit eigen ervaring hoe het is om niet jezelf te durven zijn. En hoeveel stress dat geeft. Gelukkig heb ik ook ervaren dat je niet vastzit in die patronen.

 

Z

Mijn boek Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen vormde het startschot voor mijn eigen praktijk als coach bij stress

In de coaching combineer ik mijn werkervaring in de hulpverlening met mijn ervaring met nazorg aan getraumatiseerden en mijn ervaringen als sportprofessional en als mens.

Bewegen is altijd al mijn uitlaatklep geweest: crossfit, wekelijkse bootcamps en Japanse verdedigingssport. Zoals ik zelf graag beweeg, zo vind ik het nog mooier om anderen in beweging te brengen. Want hoe uitzichtloos je situatie ook lijkt, er is altijd bewegingsruimte.

Als stresscoach help ik jou veranderen

Als stresscoach help ik jou om los te komen van oude patronen, pijn en blokkades. Ik laat je ervaren waarom je doet zoals je doet. En hoe je weer in beweging komt. Ik bied je een vertrouwde en veilige setting waarin jij je gehoord en geholpen voelt. In gesprekken en met oefeningen kijken we samen wat jij nu nodig hebt om een volgende stap te zetten. Rust of juist beweging? Praten of stilte? Aandacht? Erkenning?

Het kan ook helpen om letterlijk in beweging te komen. Daarom pas ik ook de volgende werkwijzen toe wanneer je vastzit en ontspanning nodig hebt om tot jezelf te komen:

 • Reiki
 • Shiatsu
 • Voetreflexmassage
 • Bootcamp
 • Full-body-massage
 • Meditatie- en ademhalingstechnieken

Als stresscoach help ik jou om los te komen van oude patronen, pijn en blokkades

Investering in jezelf

Coaching bij stress inschakelen is een investering in jezelf voor de rest van je leven. Samen kijken we wat jij qua coaching nodig hebt om de juiste stappen te zetten.

Voor één coachingsessie van 1 uur betaal je € 80,- per uur.

Daarnaast bied ik voor bedrijven nazorgtrainingen aan voor groepen van maximaal 12 personen. Hiervoor bedraagt de eenmalige investering € 150,- per uur.

Dag stress, hallo leven!

Ben jij er klaar voor om weer echt te leven en om jezelf te zijn vol energie en zonder een overvol hoofd? Ik sta als stresscoach voor je klaar. Neem contact op om vrijblijvend kennis te maken.

Laten we kennismaken

Wil jij afkomen van blokkades, stress en trauma’s? Of wil je leren hoe je anderen tijdens of na schokkende gebeurtenissen de juiste hulp verleent? Laat mij je helpen!

Plan een gratis eerste afspraak. Dan kijken we samen hoe ik jou kan helpen.