BHV-trainingen

De BHV-training die écht effectief is

In-company, praktijkgericht en altijd afgestemd op jouw bedrijf

Reban helpt je uit de brand (en uit andere gevaarlijke situaties). Ik verzorg vernieuwende BHV-trainingen die specifiek zijn toegespitst op jouw bedrijfssituatie. Je medewerkers leren precies wat ze moeten doen in noodgevallen dankzij een effectieve training van een halve dag. Met praktische oefeningen en toegespitste adviezen. Geen droge stof dus, wel een training waar je echt wat aan hebt. Zo gaan we voor optimale veiligheid, waarbij medewerkers ook op het moment suprême goed handelen.

Doordat mijn BHV-trainingen in-company zijn, leren medewerkers in de eigen omgeving wat te doen bij noodsituaties

Waarom een BHV-training?

Z

Iedere organisatie moet volgens de Arbowet de veiligheid en gezondheid van werknemers bewaken

Je moet adequaat kunnen reageren op mogelijk gevaarlijke omstandigheden: hulpdiensten alarmeren, EHBO toepassen, beginnende branden blussen en het pand ontruimen. Hoe je dit goed regelt in jouw bedrijf? Zorg ervoor dat meerdere medewerkers een doeltreffende training volgen. Eén die aansluit op de dagelijkse praktijk in jouw werkomgeving.

Z

Als ervaren BHV-trainer met 20 jaar ervaring bied ik een BHV-training die anders dan anders is

Effectiever, efficiënter en altijd praktisch ingestoken. Ik geef de training binnen jouw bedrijf, zodat je medewerkers in de omgeving zelf leren wat ze bij noodsituaties moeten doen. Ik help jouw personeel om in geval van nood het juiste te doen. Schakel mij in voor effectieve BHV-cursussen op locatie of voor een reanimatietraining met AED.

{

Wat zeggen klanten?

“Heel fijne BHV-training op locatie met het team gehad. De training was echt voor ons op maat gemaakt en er wordt goed meegedacht in welke situaties wij terecht kunnen komen. De lotus was een goede toevoeging. Zeer leerzaam!”

Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam

“Vanaf het moment dat de BHV + reanimatiecursus startte was het al meteen duidelijk dat René weet waar hij over praat. Door zijn kennis en professionele houding heb ik erg veel geleerd en heb ik een paar maanden na de cursus zelf gehandeld bij een reanimatie. De kennis en handelingen die ik van René heb geleerd hebben geleid tot een positieve afloop.”

J.v.S. Kmar

Effectieve en efficiënte BHV-training

Bij veel bedrijven is de jaarlijkse BHV-training een moetje. Medewerkers volgen ieder jaar een training, maar echt veel leren ze er niet van. Veel BHV-cursussen zijn theoretisch ingestoken. Ook vinden de trainingen vaak extern plaats, waardoor medewerkers niet concreet weten hoe ze in hun specifieke werkomgeving moeten handelen. Je kunt wel leren welke soorten brandblussers er zijn. Maar eigenlijk wil je leren welke brandblusser jullie hebben, waar die hangt en hoe die werkt.

Daarom heb ik als BHV-trainer een duidelijke visie: BHV-trainingen moeten efficiënter en effectiever. Vanuit die gedachte heb ik mijn eigen effectieve en hoogwaardige BHV-trainingen ontwikkeld.

Wat mijn BHV-trainingen anders maakt?

 • Je leert in de eigen werkomgeving de juiste handelingen aan, niet op een externe locatie.
 • Je leert door actieve werkvormen. Het is zeker niet alleen maar luisteren naar droge lesstof.
 • Ieder jaar is de training anders, waardoor je elk jaar nieuwe inzichten opdoet.
 • We gaan aan de slag met alledaagse oefeningen, waardoor je de kennis direct kunt toepassen.
 • Door die praktische oefeningen weet en onthoud je echt wat je moet doen.
 • Tijdens de training gaan we ook oefenen met communicatie en zelfdialoog in elk scenario.
 • De training is efficiënt opgezet. Daardoor kost de training maar een halve dag. In minder tijd behaal je meer rendement.

Elke BHV-training is volledig afgestemd op jouw wensen. Neem contact met mij op om te ontdekken hoe een BHV-training voor jouw bedrijf eruit kan zien.

Mijn missie is dat jij binnen je eigen kaders iets leert wat jouw leven kan veranderen

Oefenen met praktijkgerichte casussen

Het allerbelangrijkste is in mijn ogen dat BHV’ers vertrouwen hebben in hun eigen handelen in noodsituaties. Daarom zijn mijn trainingen altijd praktisch en gericht op oefeningen. De BHV’er moet een noodsituatie goed kunnen inschatten en moet bijvoorbeeld de juiste eerstelijnshulpverleners alarmeren en opvangen. Samen kunnen zij levens redden.

Door casussen uit de praktijk leren deelnemers om adequaat te reageren in een onverwachte situatie. Ook een reanimatietraining met AED is onderdeel van de training.

Wat levert mijn BHV-training op?
Het doel van mijn BHV-training is dat jouw medewerkers met vertrouwen doen wat ze moeten doen en dat ze bij een incident niet twijfelen “Hoe zat dat ook alweer?”. Nee, ze weten wat te doen en hoe.

Na afloop kunnen deelnemers …

 • …adequaat handelen in onverwachte situaties zoals bij brand of wanneer 112 wordt gealarmeerd.
 • …dankzij de juiste gebouwkennis een ontruiming in goede banen leiden.
 • …de goede mensen alarmeren, zodat passende eerstelijnshulpverlening ter plaatse komt.
 • …de eigen omgeving veiligstellen om zo risico’s te minimaliseren.
 • …beginnende branden bestrijden om erger te voorkomen.
 • …levensreddende handelingen uitvoeren, zoals een reanimatie met een AED-apparaat.
 • …slachtoffers geruststellen door op een passende manier met hen in gesprek te gaan.

Bij mijn BHV-trainingen zit een reanimatietraining standaard inbegrepen, maar je kunt ook los een reanimatietraining met gebruik van AED boeken

Losse reanimatietraining

Wat moet je doen bij verstikking, verslikking, een beroerte of hartstilstand? Dat staat centraal bij mijn reanimatietrainingen. Bij mijn BHV-trainingen zit een reanimatietraining standaard inbegrepen, maar je kunt ook los een reanimatietraining met gebruik van AED boeken. Zowel bedrijven als particulieren kunnen deze training volgen. Hierin leer je op een effectieve manier en met concrete oefeningen reanimeren.

Tijdens de reanimatietrainingen werk ik volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Ik ben ook gecertificeerd om deze methode toe te passen. Bovendien registreer ik deelnemers in het COSY-systeem. Daardoor krijgt elke deelnemer een certificaat waarmee je je kunt aanmelden bij MijnHartslagNu. Daarmee mag je bij noodoproepen reanimaties met een AED-apparaat uitvoeren.

De reanimatietraining kun je (na ontvangst van je certificaat) mogelijk declareren als je aanvullend verzekerd bent. Check bij je verzekeraar wat daarin voor jou geldt.

Over René: BHV-trainer, stresscoach en spreker

Z

Ik ben René Aldewereld en ik werk als BHV-trainer, stresscoach en spreker

Mensen helpen doe ik al mijn hele carrière. Ik werk al meer dan 21 jaar bij Brandweer Schiphol en ben daarnaast lang werkzaam geweest voor Slachtofferhulp en op de ambulance. Op Schiphol gaf ik talloze trainingen aan BHV’ers vanuit de brandweer. Ik weet wat trauma en stress met mensen doet, maar heb ook ervaren hoeveel leed je kunt voorkomen door juist te handelen.

Z

Als BHV-trainer heb ik ruime trainingservaring in het mkb, bij corporate bedrijven en bij de overheid

Door de combinatie met mijn werk bij de brandweer, mijn ervaring met nazorg aan getraumatiseerden en mijn uitgebreide kennis van stress en trauma, kan ik veel eigen ervaringen en praktische tips inbrengen.

Mijn boek Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen inspireerde me om voor mezelf te beginnen. Ik vind het prachtig om nu als BHV-trainer, stresscoach en spreker mensen in beweging te brengen. Als coach doe ik dat door mensen te helpen bij stressklachten. En als BHV-trainer zet ik met effectieve trainingen mensen in beweging om in stressvolle situaties goed te handelen. Samen redden we levens.

Zij gingen jou voor

In de 20 jaar dat ik BHV-trainingen geef, heb ik al bij heel diverse klanten trainingen verzorgd. Van advocatenkantoren tot winkeliers en fysiotherapeuten. Zo gaf ik eerder trainingen bij:

Investering

Voor een BHV-training op maat in jouw bedrijf doe je een eenmalige investering van € 99,00 per persoon voor één dagdeel (een ochtend of middag). Ik geef trainingen aan groepen van minimaal 4 personen.

Ook een losse reanimatietraining is mogelijk. Hiervoor reken ik € 60,- per persoon voor een training van 3 uur. De groepsgrootte is minimaal 4 personen. 

Alle trainingen geef ik in-company. De kosten zijn exclusief een reistijdvergoeding en/of kilometervergoeding boven de tien kilometer.

Maak jouw bedrijf veilig met een BHV-training
Voorkom gevaarlijke situaties, zorg ervoor dat jouw medewerkers goed voorbereid zijn dankzij een effectieve BHV-training. Ben jij geïnteresseerd in een BHV-cursus op locatie? Ik vertel je vrijblijvend meer over de mogelijkheden.

Laten we kennismaken

Wil jij afkomen van blokkades, stress en trauma’s? Of wil je leren hoe je anderen tijdens of na schokkende gebeurtenissen de juiste hulp verleent? Laat mij je helpen!

Plan een gratis eerste afspraak. Dan kijken we samen hoe ik jou kan helpen.