Over Reban

Je leven veranderen (of dat van een ander) begint bij jezelf

En ik help je daarbij als coach, trainer en therapeut!

We krijgen allemaal te maken met knelpunten in ons leven. Soms grote schokkende gebeurtenissen. Soms vastgeroeste patronen. Als stresscoach en ervaringsdeskundige help ik mensen om bij stress of na een heftige gebeurtenis zichzelf terug te vinden. Als dit na enkele gesprekken niet voldoende is kan ik je vanaf nu verder helpen! Sinds november 2023 sta ik geregistreerd als Brainspotting-therapeut. Ik kan je nu verder helpen om van je oude thema’s of trauma’s af te komen.

Wat is Brainspotting?

Brainspotting is een krachtige therapeutische methode die werkt door in het onderbewuste gedeelte van het brein trauma gerelateerde spots te identificeren en te verwerken. Klik hier voor de website Brainspot.nu

Hoe vast je ook lijkt te zitten (door trauma, stress of blokkades). Er is altijd ruimte voor beweging

Over René

Z

Ik ben René Aldewereld (53) en ik werk als coach, trainer en ervaringsdeskundige

Ik ben gek op Japans eten, ben vaak sportief bezig (van bootcamp tot crossfit) en stap ook graag op mijn motor. Maar naast saké en motortochten door de Ardennen, word ik gelukkig van mensen helpen. Dat loopt als een rode draad door mijn leven.

Z

Ik werkte jarenlang voor Slachtofferhulp en op de ambulance en volgde vanuit die rollen talloze cursussen

Daarnaast werk ik al bij Brandweer Schiphol. Mijn boek Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen vormde het startsein om mijn ervaringen als sportprofessional, mijn werk bij de brandweer en mijn ervaring met nazorg aan getraumatiseerden te combineren.

Opeens besefte ik: met mijn kennis en ervaring kan ik mensen helpen om zelf hun leven te veranderen of om voor anderen in heftige situaties een verschil te maken. Dat is dan ook wat ik nu elke dag met veel plezier doe als stresscoach, BHV-trainer en spreker.

{

Wat zeggen klanten?

“René helpt je om je weg weer vrij en overzichtelijk te maken. Je veegt naar de zijkant wat je niet meer nodig hebt en creëert zo ruimte. Daarbij stelde René mij steeds de juiste vragen en vond ik mijn eigen antwoorden voor een schone toekomst. En ja, de weg zal af en toe weer rommel laten zien, maar dan ben ik wel zelf in staat die bezem te pakken.”

Anoniem

“René verzorgt al 2 jaar de BHV training bij ons. We zijn heel erg tevreden. De trainingen zijn perfect afgestemd op ons bedrijf. Goed en duidelijk te volgen en ook nog eens heel erg leuk.”

  Jarl, Uithoorn CrossFit

“Het boek heb ik in een keer uitgelezen. In je leven loop je regelmatig tegen tegenslagen aan waaronder het overlijden van je ouders, teleurstellingen en onrecht. Het is nuttig om een boek te hebben met theorie hierover zodat je bij zo een situatie geen ‘Karel’ wordt maar dat je er een aanvaardbaar litteken van kan maken waarna het leven weer verder kan gaan…”

Ik beweeg en breng in beweging

Bewegen is al van jongs af aan mijn uitlaatklep. Ooit haalde ik als atleet zilver en brons bij de Jeugd Olympische Spelen. Daarna maakte ik kennis met karate, judo en jiujitsu, en tegenwoordig is crossfit mijn grote sportliefde. In 2021 haal ik de eerste prijs bij de World Police & Fire Games in mijn leeftijdscategorie. Ook geef ik wekelijks bootcamptrainingen in het Amsterdamse Bos, standaard gevolgd door een koudwaterdip. En nee hoor, dat laatste is niet zo heftig als het lijkt.

Zoals ik met veel plezier sport, het koude water in duik en bootcamps doe, zo vind ik het ook fantastisch om anderen in beweging te brengen. Stress, angst of trauma zet je vast. Maar hoe vast je ook lijkt te zitten, er is altijd ruimte voor beweging. In mijn aanbod staat één ding centraal: laten zien hoe veerkrachtig mensen zijn. Ook na een heftige gebeurtenis.

Mijn missie: levens veranderen vanuit een vertrouwde setting

Als iemand veel stress ervaart, dan is er één behoefte: rust en veiligheid. Ik wil mensen de vertrouwde basis bieden waarin iedereen zich gehoord en geholpen voelt. Ik laat je daarmee zien dat het altijd anders kan. Ik maak je ervan bewust in welk opzicht jij je leven (of dat van een ander) kunt veranderen. Zo kun je groeien: je kwaliteiten benutten, valkuilen doorzien en positief omgaan met wat op je pad komt.

Mijn doel is dat jij binnen je eigen kaders iets leert. Dat je zelfvertrouwen groeit en dat je jezelf door de vertrouwde basis kwetsbaar durft op te stellen om zo iets te leren wat jouw leven kan veranderen.

Mijn missie is dat jij binnen je eigen kaders iets leert wat jouw leven kan veranderen

Coach, BHV-trainer en ervaringsdeskundige

Als coach, spreker en gecertificeerd BHV-trainer heb ik niet alleen veel praktijkervaring opgedaan. Uitgeleerd ben ik nooit. Ik heb dan ook diverse opleidingen en trainingen afgerond, bijvoorbeeld op het gebied van:

  • Coaching (Gort Coaching)
  • EMDR voor traumaverwerking
  • Shiatsu
  • Reiki
  • Ontspanningsmassage
  • Voet- en reflexzonemassage
  • Ademhaling en Vitaliteit

Al die technieken combineer ik met mijn persoonlijke ervaring om mensen in beweging te brengen met actieve trainingen, coaching en lezingen.

En ik heb zelf bewogen

Niet alleen op de atletiekbaan, bij mijn bootcamps en op ander sportief vlak heb ik bewogen. Uiteraard heb ik door mijn werk talloze verhalen gehoord en slachtoffers gezien of zelfs in mijn armen gehad. Ook was ik bij diverse heftige branden. Het zou een voedingsbodem kunnen zijn voor trauma en stress. Toch ben ik rustig en kan ik dingen van me af laten glijden.

 Nee hoor, dat is niet komen aanwaaien. Ik weet hoe het is om niet jezelf te durven zijn en om niet gezien te worden. En hoeveel stress dat geeft. Als kind voelde ik me nooit echt gezien. Ik deed mee aan de Olympische Spelen voor atletiek, maar mijn ouders wisten van niets. Op zondag mocht je immers niet sporten. Daarna had ik jarenlang een relatie waarin ik mezelf verloor. En ik besefte pas later hoeveel ik had opgeofferd om me aan te passen aan ieder ander.

Gelukkig heb ik ook ervaren dat je niet vastzit in die patronen. Ik dook in de psychologie, volgde talloze trainingen en wetenschappelijke onderzoeken en ik ontdekte de sleutel tot alles: jezelf accepteren als mens.

Van brandweer naar coach

Ik merkte bij Slachtofferhulp en op de ambulance dat mensen hun verhaal bij me kwijt konden. Zo ontstond mijn droom om mensen te helpen. Om mensen te laten zien dat jezelf zijn, met al je kanten (ook je pijn), je leven kan veranderen.

Mijn belangrijkste les?

Klop aan bij iemand die je vertrouwt en bij wie je jouw verhaal kunt doen. Samen kom je tot oplossingen, waardoor er opeens wél ruimte ontstaat. Heel graag ben ik degene die jou op dat pad begeleidt.

Kennismaken?

Je weet nu heel veel over mij. Maar ik ben ook heel benieuwd naar jou. Wat is jouw verhaal? Wat is je behoefte? Bekijk mijn aanbod voor coaching, BHV-trainingen en lezingen. Of neem contact op om vrijblijvend kennis te maken.

Laten we kennismaken

Wil jij afkomen van blokkades, stress en trauma’s? Of wil je leren hoe je anderen tijdens of na schokkende gebeurtenissen de juiste hulp verleent? Laat mij je helpen!

Plan een gratis eerste afspraak. Dan kijken we samen hoe ik jou kan helpen.